Natuurlijke rietjes gemaakt van suikerriet

Onze missie is het uitbannen van plastic

We kennen inmiddels allemaal de schrijnende beelden van dieren met plastic in hun maag, plastic om hun snavel, of de gigantische hoeveelheden drijvend plastic.
In Azië hebben landen als Indonesië en de Filipijnen zelfs stranden en eilanden tijdelijk gesloten voor toerisme om stranden en wateren schoon te maken.

Door technologie aan idealen te koppelen willen wij een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld. Zolang we gebruik blijven maken van vervuilende producten, zijn wij als mens, als onderneming, als maatschappij, onderdeel van het probleem.

Door tal van innovaties zal er in de toekomst geen tekort zijn aan alternatieven voor single use plastic. Wij bieden zo’n alternatief voor plastic rietjes. Rietjes gemaakt van suikerriet, duurzaam geproduceerd, volledig afbreekbaar en composteerbaar.

 

 

Wat onze rietjes onderscheidend maakt, is dat ze uit zowel PLA van suikerriet en natuurlijke suikerriet vezels bestaan. PLA is een polylactide vervaardigd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen als suikerriet en maiszetmeel. Het is biologisch afbreekbaar en een duurzaam alternatief voor plastics. Omdat PLA van nature niet voorkomt in de natuur, is het meegenomen in de nieuwe wetgeving van de Europese Unie omtrent single use plastic, wat een verbod betekent vanaf medio 2021. Het bestandsdeel PLA zal dan ook volledig verdwijnen uit ons product vanaf begin 2020.