Uncategorized

each one teach one

Het is Oktober, de zomer is officieel voorbij.

Weer zijn er dit jaar hitte records gesneuveld, nadat we vorig jaar voor mijn gevoel al een eindeloze zomer hadden. Hoewel ik groot liefhebber ben van lange zomer avonden in goed gezelschap, is deze trend natuurlijk niet goed.

Klimaatverandering neemt in rap tempo toe, ondanks de ontkennende ‘‘flat-earthers”, waar ze naar mijn mening mee te vergelijken zijn. Gesteund door hun populistische helden in de politiek, maar het zij zo.

Ik heb er dit jaar bewust voor gekozen minder op vakantie te gaan, los van wat kleine reisjes. Te druk met andere dingen, ook wel een keer lekker.

Hierdoor heb ik meer tijd met familie kunnen doorbrengen. Gezamenlijk eten, met de kinderen naar de kinderboerderij, voetballen in de achtertuin, in het zwembad met die hitte. Onbetaalbare momenten die ik anders misschien had moeten missen.

Ik heb 2 neefjes van bijna 3, en een nichtje van 4. Volop aan het praten, vragen en ontdekken. Als zo’n klein mannetje je vraagt om mee te gaan kijken bij de beestjes in de tuin heb je te gehoorzamen. Wijzend naar de vliegende mieren op de grond en ”wepsen” in de lucht, ga je je nogmaals beseffen dat ieder mens puur en onschuldig begint.

Hoe geweldig is het dat elke nieuwe generatie de potentie heeft om het juiste te denken, zeggen en doen?

Waar je mee omgaat schijn je mee besmet te worden, wat dus meteen een verantwoordelijkheid bij ons neerlegt.

Ik heb al mijn hele leven een aversie tegen opgeëiste autoriteit en regeltjes, vind ook absoluut niet dat kinderen gedwongen moeten worden in het gareel te lopen, maar ik ben van mening dat het de taak van een ouder is om een kind te stimuleren hun maximale potentie te benutten. Zowel in prestaties als geluk, gezondheid en fatsoen.

Kennis is een groot goed, en ik ben ervan overtuigd dat doormiddel van bewustwording we gezamenlijk stappen in de goede richting kunnen zetten.

Slechts een enkeling is niet begaan met toekomstige generaties, uit egoïsme maar voornamelijk onwetendheid.

Als een ieder zich de nodige kennis eigen maakt welke nodig is om bepaalde doelstellingen te behalen, en deze doorgeeft aan de volgende generatie, zal er op de lange termijn geen gebrek meer aan informatie zijn. Dan is het slechts nog een kwestie van willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.